Kunstzinnig naar jouw toekomst

 

We werken met een doorgaande lijn aan procesgerichte lessen in de groepen om de creativiteit van alle kinderen te prikkelen. Binnen deze lessen staan ontdekken, experimenteren en door ervaring leren centraal.

Cultuureducatie

Cultuuronderwijs helpt bij de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Het leert hen hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en het geeft kennis mee over kunst en erfgoed. Het stimuleert kinderen om te reflecteren op hun omgeving en op hun eigen gedrag. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de 21e-eeuwse vaardigheden (onder meer creatief en kritische denken, samenwerken en probleem oplossen).

Erfgoedlijn

Daarnaast hebben we een erfgoedlijn, waarbij het doel is dat alle kinderen in elke groep op een interactieve wijze jaarlijks in contact komen met cultureel erfgoed. Heino heeft gelukkig een rijke culturele omgeving! Een bezoek aan Kasteel het Nijenhuis en een speurtocht naar Heino in Oorlogstijd mogen natuurlijk niet ontbreken.

Musea, muziek en dans

Naast het bezoeken van verschillende theatervoorstellingen, organiseren we voor elke groep ook een culturele activiteit. Dit is vormgegeven in een drie-jaren plan.

  • We kennen een museum jaar waarbij de kinderen een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Oyfo-museum, Speelgoedmuseum, Memorymuseum, Rijksmuseum.
  • Een muziekjaar waarbij we op bezoek gaan bij muziekorkesten, bijv het Orkest van het Oosten.
  • En een dansjaar waarbij we dansgroepen uitnodigen, bijvoorbeeld Introdans.